Het digitaliseren van de proces industrie behoort tot de meest complexe digitaliseringsopdrachten. Het aantal bedrijfsprocessen in een productieonderneming is immers veel groter dan in een retail- en dienstenmodel.

Op de ABISS Summit van 7 oktober licht Kris van Heurck toe hoe een succesvolle OT/IT-integratie er in de praktijk uitziet aan de hand van enkele voorbeelden uit diverse industrieën.

Hij legt uit hoe de integriteit van de gegevens die uit deze systemen gegenereerd worden,  gewaarborgd worden, en zulke integraties tegelijkertijd duurzame groei stimuleren.

Antwoorden op vragen zoals “Hoe soepel kunnen Cloud en Industrial Edge Computing worden toegepast?” “Kan data worden gevaloriseerd door AI?” “Hoe integreer je platform onafhankelijke applicaties in je productieomgeving?” komen aan bod.

De juiste combinatie van automatiseringsknowhow en IT-expertise maakt bij digitalisering het verschil. Maar, digitalisering en automatisering alleen volstaan niet om de industrie in staat te stellen zich aan te passen aan een wereld die steeds complexer en meer veeleisend wordt.

Snel en flexibel reageren via ecosystemen voor samenwerking

Even belangrijk is het vermogen om op een open manier en als partners samen te werken. Wij zijn ervan overtuigd dat samenwerkingsverbanden in open commerciële ecosystemen het commerciële model van de toekomst zijn.

Digitaliseren, geavanceerde technologieën integreren en op een intensieve en open manier samenwerken: deze drie benaderingen zullen industriële bedrijven in staat stellen om gemeenschappelijke oplossingen te vinden en sneller en flexibeler te reageren op steeds veranderende eisen en omstandigheden. Daarnaast biedt het ook een antwoord op de nood om duurzamer te werken.

Digitale technologieën als hulpmiddel voor duurzaamheid

Wat duurzaamheid betreft, is het aan de industrie om haar verantwoordelijkheid te nemen voor de toekomst. De mogelijkheid om klimaatvriendelijker te werken, en zuiniger om te gaan met hulpbronnen is er. Eindige hulpbronnen kunnen bewaard worden met behulp van eindeloos beschikbare data.

Op 7 oktober 2021 bent u welkom bij de Siemens-stand op ABISS. Breng ons een bezoek en ontdek hoe we industrie 4.0 in de praktijk brengen, en kunnen meedenken over de digitalisering van uw productie omgeving. Inschrijven kan via deze link. 

www.siemens.be/industrie

Contact: Katrien Valkiers – katrien.valkiers@siemens.com