AIoT is een paradigmaverschuiving waarbij digitale oplossingen een soort bewustzijn ontwikkelen en waarbij intelligente systemen die zijn verbonden met het Internet of Things (IoT) zelfstandig leren en beslissingen nemen.

Bijna twintig jaar na het ontstaan van de term “Internet of Things (IoT)” zijn sensoren, actuatoren en genetwerkte intelligentie doorgedrongen tot in elk aspect van de samenleving: van huizen en steden tot industrie, energie-exploratie en milieumonitoring.

De vooruitgang is niet te stuiten

Vandaag blijft het overgrote deel van de IoT-toepassingen gericht op het verzamelen van gegevens en het ondersteunen van beslissingen. Maar wat als het enorme IoT-netwerk voor meer kan worden gebruikt? Wat als de ontwikkelingen op het gebied van machine- en artificiële intelligentie zouden kunnen worden gebruikt voor de ontwikkeling van IoT-systemen die voorspellingen kunnen maken, zelfstandig kunnen leren en zelfs zelfstandig beslissingen kunnen nemen? Dat is wat AIoT inhoudt, en het wordt vandaag al tot op zekere hoogte toegepast.

De sector van de videobewaking wordt vandaag geconfronteerd met een zondvloed aan nieuwe gegevens die het menselijke vermogen om ze te controleren overstijgt. De menselijke beperkingen worden geconfronteerd met een explosieve groei van gegevens, aangezien iedere dag miljarden uren veiligheidsbeelden worden geregistreerd. De harde realiteit is dat veel van die beelden daardoor worden genegeerd totdat er een incident gebeurt.

Ervan uitgaande dat IoT-infrastructuur, grafische mogelijkheden en cloudmogelijkheden krachtig genoeg zijn, kan machine learning grote hoeveelheden visuele gegevens analyseren om te leren uit voorbeelden, voorgeprogrammeerde configuraties en historische gegevens. Deze geavanceerde technologie kan de analyse nog verder opvoeren door alles op een beeld te identificeren en voorspellingen van waarschijnlijke scenario’s te genereren. Dergelijke voorspellingen vormen de basis voor geavanceerde videoanalyse zoals inbraakwaarschuwingen, gewelddetectie, objectherkenning en het tellen van mensen.

Meer over dit thema leest u hier. (bron Security Management)

We helpen u graag verder.  Daag ons uit om uw veiligheidsbeleid en bedrijfsprocessen te toetsen aan onze technologie en diensten. We hebben oplossingen voor elk(e) bedrijfstype en -omvang: van één gebouw tot uitgestrekte campussen, van bedrijventerreinen tot kritieke infrastructuren.

Kom meer te weten over onze innovatieve digitale product- en systeemconcepten rond intelligente video-analyse en -management.