14 operatiezalen, ruimtes voor dagbehandelingen en intensieve zorgen, een polikliniek, een afdeling medische beeldvorming, een spoeddienst, meer dan 30 verblijfsafdelingen, een labo, een apotheek met cleanroom voor medische bereidingen en een groot vergadercomplex: de nieuwbouw van het AZ Sint Maarten in Mechelen zal vanaf oktober 2018 tal van patiënten opvangen. In het hoogste comfort en met de beste beveiliging, want Siemens tekende voor alle gebouwtechnieken.

Dat de exploitant/beheerder van het ziekenhuis alle gebouwdisciplines van één gereputeerde partner kon krijgen, was een belangrijke factor bij de toekenning van het project. Maar uiteindelijk gaven vooral de ervaring op het terrein, het strakke projectmanagement en de concurrentiële prijszetting de doorslag.

Totaaloplossing op maat
Op het Desigo CC-gebouwbeheersysteem worden alle mogelijke automatiseringstechnieken aangesloten. De Desigo PX-controller en het Total Room Automation-concept garanderen comfort én energie-efficiëntie. Ook het gevalideerde monitoringsysteem CMT is van de partij. Voor brandbescherming zorgen het Sinteso-branddetectiesysteem, het Sinorix-gasblussysteem en rookdetectoren. Tot slot garanderen de toegangscontrole en camerabewaking de veiligheid en privacy voor patiënten en personeel. Door de permanenten elektrische monitoring van de belangrijkste elektrische parameters en de automatisch gekoppelde sturing van elektrische vermogenschakelaars, WKK en noodstroomaggregaten zal ook bij nood en black-out situaties de elektrische voorzieningen beschikbaar blijven in het ziekenhuisgebouw

–> Meer informatie over Desigo CC™