Wist u dat u de mogelijke verspreiding van het virussen kunt verminderen door uw HVAC-instellingen slim aan te passen? Bovendien hebt u via een beveiligde verbinding op afstand altijd en overal een vinger aan de pols van gebouwen, en kan er eenvoudig en efficiënt ingegrepen worden waar nodig. Contacteer Siemens Smart Infrastructure om samen de mogelijkheden te overlopen en uw gebouwen intelligent te maken.

Een veilige werkomgeving

Het coronavirus verspreidt zich o.a. via druppels en partikels die in de lucht gebracht worden bij het hoesten, niezen, praten … Wetenschappers benadrukken almaar meer het belang van ventileren (maximale aanvoer van verse lucht en minimaal hergebruik van terugnamelucht) om micropartikels uit de omgeving weg te zuiveren.

De ventilatie en andere HVAC-installaties in een gebouw kunnen dus een belangrijke factor zijn in de verspreiding van het coronavirus en het inperken van het besmettingsrisico. Gebouwbeheerders spelen bijgevolg vandaag een belangrijke rol om collega’s een veilige en comfortabele werkomgeving te bieden.

HVAC-maatregelen tegen corona

De Europese Federatie van HVAC-Verenigingen (REHVA) beveelt een aantal maatregelen aan om het risico op besmetting door het coronavirus zoveel mogelijk te beperken:

  • de warmterecuperatie uitschakelen,
  • de luchtverversing aanpassen en opdrijven,
  • de ventilo-convectoren deactiveren.

Deze (tijdelijke) gebouwtechnische maatregelen kunnen natuurlijk een impact hebben op het verbruik en het comfort van de gebruikers. De voor- en nadelen dienen tegen elkaar afgewogen worden om tot een doordacht actieplan te komen. Daarbij wordt best ook al rekening gehouden met een afbouw/heropstartscenario wanneer de situatie zich weer normaliseert.

Nog gemakkelijker en gebruiksvriendelijker vanop afstand

Als expert in intelligente gebouwentechnologie heeft Siemens de technologische oplossingen in huis om een gebouw nog intelligenter te maken. Via een beveiligde verbinding op afstand heeft de gebouwbeheerder zo altijd en overal een vinger aan de pols van alle installaties (vb. HVAC, brandveiligheid, toegangsbeheer).

Maar ook voor interventies, zoals nu met het coronavirus, maken geconnecteerde systemen het leven makkelijker. Hiermee kunnen wij meteen de installatie-settings vanop afstand aanpassen, zonder kostbare tijd te verliezen. En maken wij installaties meteen klaar voor de toekomst.

Ontdek de mogelijkheden voor uw gebouw

Misschien hebt u een relevante vraag mbt uw gebouwenactiva? Contacteer Siemens Smart Infrastructure om samen de mogelijkheden te overlopen en uw gebouwen intelligent te maken. Zo wint u aan gebruiksgemak, maar ook efficiëntiewinsten wat betreft gebouwbeheer, zowel in normale als onvoorziene omstandigheden.