Siemens en Cebeo, de grootste Belgische distributeur van elektrotechnisch materiaal, zetten vandaag hun handtekening onder hun nieuw strategisch partnership, namelijk het Approved Partnership (APP), waardoor Cebeo  voortaan  “Value Added Reseller” van Siemens wordt. Siemens verwelkomt met Cebeo een professionele partner die met een perfecte product- en systeemkennis van zijn portfolio, de eindklant nog beter kan  ondersteunen.

Siemens en Cebeo kunnen terugblikken op een jarenlange vruchtbare samenwerking. Cebeo was tot dusver distributeur van het Siemens-portfolio. De aankondiging van dit APP-partnerschap betekent de start van een nieuw hoofdstuk in de constructieve  coöperatie tussen beide marktleiders.

Alexander Dewulf, CEO Cebeo en André Bouffioux, CEO Siemens.

Alexander Dewulf, CEO van Cebeo: “Als elektrogroothandel willen we meer dan alleen onze producten op de meest efficiënte manier verdelen. We willen onze klanten ook professioneel kunnen begeleiden met een uitgebreid servicepakket. Dankzij het APP-partnerschap met Siemens worden onze medewerkers opgeleid volgens dezelfde standaarden als Siemens-medewerkers. Met de expertise die we door het continue opleidingsprogramma opbouwen, kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen op maat van hun specifieke noden.  ”

Professionele partner

Ook Thierry Van Eeckhout, Vice President Sales bij Siemens Digital Factory en Process Industries and Drives, is zeer opgetogen met deze nieuwe mijlpaal in de samenwerking met Cebeo: “Cebeo is als marktleider in de distributie van elektrotechnisch materiaal in België een gevestigde waarde. We hebben de voorbije jaren een vertrouwensband opgebouwd en kennen hun werking zeer goed. Cebeo heeft een zeer sterke technische competentie, biedt een uitstekende service en beschikt over een efficiënte logistieke aanpak. Samen met de bijkomende opleidingen  maakt dit van Cebeo een ideale partij voor ons Approved Partnership Programma. Met Cebeo verwelkomen we een professionele partner die in staat is om onze eindklanten te servicen met een uitstekende product- en systeemexpertise.”

Value Added Reseller

Sinds 2014 ondersteunt Siemens zijn netwerk in de industriële sector met het Approved Partner Programma. In dit geval treedt Cebeo toe tot het programma als Value Added Reseller. De focus ligt hier op de zeer hoge kwaliteitsgarantie op vlak van consultancy, engineering, training, lokale ondersteuning en permanente service via de helpdesk.

“Als Approved Partner bieden gecertificeerde distributeurs de eindklant een uitgebreid productportfolio dat wordt aangepast naargelang hun specifieke noden. Ze onderscheiden zich door hun uitstekende productkennis en gecertificeerde technische consulting ervaring.”, vertelt Thierry Van Eeckhout.

Uniforme manier van handelen

Siemens testte het technisch niveau van  het APP-team van Cebeo. Op basis van de resultaten werd per medewerker een individueel opleidingstraject uitgestippeld. Deze opleiding voldoet bovendien aan dezelfde standaarden die Siemens hanteert voor de interne opleidingen. De medewerkers van Cebeo leren net als de andere APP-partners wereldwijd, op dezelfde manier handelen als medewerkers van Siemens. Dat resulteert in een uniforme aanpak. Het Approved Partnership Programma van Cebeo bestaat uit volgende modules:

  • Advanced Factory Automation, automatiseringstechniek
  • General Motion Control, algemene aandrijftechniek
  • Control Products, laagspanningsmateriaal
  • Low Voltage, installatiemateriaal

De opleiding ging ondertussen van start, en zal op een continue basis worden voortgezet.   Op regelmatige tijdstippen  volgt er een assessment  om de hoogstaande kwaliteit van het strategisch partnership te waarborgen.

“Een intensief uitgebouwd opleidingstraject is een absolute must”, aldus Eddy Ternier, verantwoordelijk voor Partner Management bij Siemens.  “Het opleidingsprogramma speelt in op de evolutie naar digitalisering in de industrie. Overal ter wereld, ongeacht de sector, staat digitalisering hoog op de agenda. En terecht. Uit een studie van Siemens Financial Services blijkt dat producenten jaarlijks een flinke productiviteitswinst kunnen boeken door te automatiseren en te digitaliseren. Deze investeringen leiden immers tot een scherpe daling van de productiekosten, tot bijna 10% van de totale omzet. De “Digital Enterprise Suite” van Siemens legt de technologische fundamenten om Industrie 4.0 mogelijk te maken. In het APP opleidingstraject wordt voldoende tijd vrijgemaakt  voor de nieuwigheden van vandaag en morgen. Dat is niet alleen bijzonder boeiend, het creëert ook nieuwe opportuniteiten voor het team en Cebeo”, besluit Eddy Ternier”

Relevante links:

Contact: Eddy Ternier – eddy.ternier@siemens.com

*Het Siemens APP, Value Added Reseller, heeft uitsluitend betrekking op Cebeo. Het staat los van de competenties van Vandecappelle, dat als Sonepar Company binnen de groep Sonepar Belgium een erkend Siemens Solution Partner is.