Coworking zit al geruime tijd in de lift, waarbij flexibiliteit van steeds groter belang wordt. Een nieuwe manier van denken vereist een nieuwe manier van werken. Op donderdag 17 januari werd Cowork Siemens, gelegen in de Siemens gebouwen te Huizingen, geopend. Cowork Siemens biedt de mogelijkheid om te netwerken, ideeën uit te wisselen of een strategie te bedenken. De moderne ruimte is ingericht met veel glas en open spaces zodat de productiviteit en creativiteit voldoende gestimuleerd worden.

Nieuwe manieren van werken stellen bovendien extra uitdagingen aan de gebouwen van vandaag en morgen. De aanwezigheid van digitalisering en IoT speelt daarin een sleutelrol.

Aangezien we 90% van ons leven in gebouwen doorbrengen, is het belang van gebouwen niet te onderschatten. Van werkruimtes wordt verwacht dat ze de creativiteit bevorderen of stimuleren, en waar het bovenal aardig vertoeven is. De Cowork Siemens is daarom gestoeld op vier grote pijlers: cowork, colearn, conetwork en collaborate. De dynamische werkruimtes stimuleren productiviteit en creativiteit, en bieden de nodige ruimte om ideeën uit te wisselen. Het idee van coworking biedt eveneens de mogelijkheid om te netwerken of strategieën te bedenken. Cowork is een perfect voorbeeld van het feit dat gebouwen nu eenmaal mee moeten evolueren met de huidige maatschappij.

IoT in een sleutelrol

Nieuwe ideeën vragen om nieuwe technologieën en IoT speelt daarin een sleutelrol. IoT staat voor Internet of Things en omvat de som van alle geconnecteerde toestellen. De informatie van deze IoT-toestellen is voor ons zeer nuttig en vormt een cruciale basis om traditionele gebouwen om te vormen tot ‘smart buildings’. Het is dan ook niet verwonderlijk dat onze divisie Building Technologies de ruimte voorziet van een aantal vernieuwende aspecten.

Het open IoT besturingssysteem Mindsphere, dat door Siemens werd ontwikkeld, vormt het uitgelezen digitale technologieplatform om een aantal Proof of Concept business cases te ontwikkelen. Deze cases zullen een vernieuwende en real-time kijk geven op het aantal vrije parkings, de prestaties van het zonnepark Voltair en de bezetting en het comfortniveau van de meeting infrastructuur in onze kantoren te Huizingen.

Geeft dit u genoeg inspiratie om Cowork Siemens uit te testen? Surf naar www.siemens.be/coworking