Oplossingen om water te behandelen en te beheren ondersteund door IT, of te hergebruiken en gegarandeerd te bevoorraden in de voedingsindustrie. Nieuwe technologieën om water van lage kwaliteit, zoals regen- en afvalwater, tot een hogere kwaliteit te brengen. Een project om grondstoffen uit rioolwater te recupereren. Digitale watertechnologie van Siemens, om circulair waterbeheer mee waar te maken … De virtuele editie van Aquarama op 29 oktober 2020 wordt erg boeiend.

Tijdens Aquarama tonen we u hoe onze digitale technologie heel wat efficiëntiewinst kan opleveren, ook voor circulair waterbeheer, doorheen de hele levenscyclus van (af)valwaterinstallaties.

Detecteren van lekken

Met onze Siemens Water- of SIWA-toepassingen optimaliseert u het energieverbruik, minimaliseert u waterverlies, voorkomt u overstromingen en plant u onderhoud in vooraleer zich problemen stellen. Op onze virtuele Aquaramastand maakt u kennis met SIWA Leak, een systeem waarmee u grotere, sluipende lekken in watertransportleidingen detecteert.

Tal van digitale meetinstrumenten

Ook stellen we u vele digitale instrumenten voor om (afval)water te meten. Zoals de SITRANS LR120, een radarniveaumeter met een smalle stralingshoek, voor een juiste installatie in een bestaande tank of aan de buitenkant van een kunststoftank. Of de SITRANS FM MAG 8000, een betrouwbare watermeter op batterij, die u dus overal kunt installeren. Maar ook de SITRANS Probe LU240, een ultrasone niveautransmitter, om erg nauwkeurig niveaus, volumes en flow van (af)valwater te meten.

Een Digital Twin van uw installatie.

Bekijk onze reportages over de implementatie van de nieuwste technologiën die door Siemens wereldwijd  ingezet worden:

  • Bekijk hoe we zeewater ontzilten voor de productie van drinkwater in Al-Khafji in Saoudi-Arabië.
  • Ervaar hoe we Singapore van drinkwater voorzien door water van de waterzuivering direct in drinkwater om te zetten.
  • Bekijk de getuigenis over de modernisering van de waterverzorging in Northrein Westfalen (Duitsland).
  • Tenslotte: in Westfalen (Duitsland) bouwden we een volledige Digital Twin van een uitgebreide pompinstallatie.

U vindt hier zeker oplossing voor uitdagingen waarmee ook u geconfronteerd wordt.

Aandrijving met digitale kracht

Verder pakken we onder meer uit met onze nieuwe serie omvormers voor pomp- en ventilatortoepassingen, SINAMICS G120X, die ook klaar zijn voor digitalisering via de IoT-gateway SINAMICS CONNECT 300 en de MindSphere-app Analyze MyDrives. Of SIDRIVE IQ, een oplossing om aandrijfsystemen digitaal te bewaken, analyseren en optimaliseren. En natuurlijk de reluctantiemotoren van SIMOTICS, die een zeer hoog bereik behalen, zelf in het deellastbereik.

Bezoek dus zeker onze stand

Benieuwd naar het potentieel van al deze digitale technologie en nog veel meer Siemensoplossingen voor de (afval)waterindustrie en circulair waterbeheer? Breng dan een bezoek aan onze virtuele stand, tijdens de online editie van Aquarama Trade Fair op 29 oktober 2020.

Registreer u nu gratis voor Aquarama.

Meer info? 

Contacteer Frank Bosman (frank.bosman@siemens.com).