Voortbouwend op de in 2012 in het leven geroepen, succesvolle samenwerking tussen de afdelingen Factory Automation van Siemens en EIAD (Elektriciteit, Instrumentatie, Automatisering en Digitalisering) van Engie Fabricom Industry South (nu Engie Solutions Industry South), breiden Siemens Digital Industries en Engie Solutions hun samenwerking verder uit op de domeinen Motion Control (motoren en snelheidsregelingen voor laag- en middenspanningstoepassingen) en Process Control (automatiseringssystemen voor complexe industriële processen). Dit nieuwe partnerschap is een logisch antwoord op de vraag van industriële klanten om hun energiekosten aanzienlijk te verlagen en tezelfdertijd de betrouwbaarheid van hun productieprocessen te verhogen.

 

Waaruit bestaat de samenwerking?

Siemens zal Engie Solutions South als partner technische en commerciële ondersteuning bieden voor de realisatie van projecten bij tal van industriële klanten in België en in het buitenland. Een van de cruciale pijlers waarop dit partnerschap steunt, is de door Siemens geboden begeleiding om aan de behoefte van Engie Solutions aan permanente opleiding en specifieke technische ondersteuning te voldoen.

Engie Solutions North beschikte ook al over deze certificaten.

 

motion control

 

Expertise maakt het verschil …

Dankzij de certificering als Siemens Solution Partner is de eindklant zeker dat Engie Solutions de toonaangevende experts in huis heeft voor de ontwikkeling, levering, installatie en het onderhoud van het omvattende Siemens-aanbod van innovatieve en betrouwbare producten voor de industrie.

process

 

Het grote voordeel van dit nieuwe partnerschap boven op de bestaande samenwerking (“advanced factory automation” en “industrial communication”) tegenover andere spelers op de markt bestaat eruit dat er diepgaande expertise kan worden geboden voor volledig geïntegreerde projecten waarbij alle automatiserings- en aandrijftechnologieën worden gecombineerd. Zo krijgen industriële klanten altijd de best mogelijke oplossing en de meest geschikte ondersteuning op lange termijn.

Neem contact op met ons:

michael.wellens@siemens.com

Meer info

https://new.siemens.com/be/nl/bedrijf/thema-gebieden/digital-enterprise.html

of