Het Totally Integrated Power (TIP)-concept biedt oplossingen van middenspanning tot het stopcontact en is reeds een gevestigde waarde op de markt. Des-Elec kocht een ruim aantal distributietransformatoren aan, samen met onze middenspanningsborden en laagspanningsmateriaal. Een jaar na datum kijken zij tevreden terug, en vooruit.

Des-Elec is een bedrijf uit Meulebeke waarvan de activiteiten voornamelijk bestaan uit industriële elektriciteit, automatisering, paneelbouw en groene energie. In 2010 gingen ze van start en de eerste 2 jaar werd er ingezet op projecten met zonnepanelen. In 2012 werd de beslissing genomen om zich toe te leggen op middenspanningscabines en vermogensverdeling. De eerste cabine werd verkocht, maar de vraag naar materiaal stak de kop op. Met gebruik van 8DJH schakelcellen konden ze hun eerste cabines verkopen. De vraag naar cabines bleef stijgen, net als de verkoop, waardoor er vorig jaar niet enkel ingezet werd op schakelcellen, maar ook op transformatoren en laagspanningsschakelaars. Er werden 18 transformatoren aangekocht en vandaag beschikt Des-Elec over een ruime voorraad.

Zaakvoerders Stijn en Bert Desmet: “We zijn vereerd om met Siemens samen te werken. Het is een sterk merk dat jonge ondernemingen steunt. We zijn fier onze klanten een totaaloplossing te kunnen aanbieden, van schakelcel tot laagspanningsschakelaar.”

Een mooi voorbeeld van een TIP-project is het DVA-project, een nieuw bedrijfsgebouw waarvoor Des-Elec de volledige voorzieningen deed, waaronder de hoogspanningscabine, de schakelkasten, stopcontacten, verlichting en perslucht. Dit alles met kwalitatieve Siemens producten en systemen, dus Des-Elec en zijn klanten kunnen op beide oren slapen.