Digitale oplossingen maken een flexibelere productie, een hogere productiviteit en de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk. De toekomst van de industrie heeft evenwel nog meer mogelijkheden in petto… Geavanceerde technologieën zullen nieuwe mogelijkheden creëren voor zowel de maak- als procesindustrie.

Vooral in de procesindustrie is het van essentieel belang dat installaties stabiel blijven en ononderbroken kunnen functioneren met behoud van een maximale energie-efficiëntie. De kwaliteit van het product mag tijdens de hele levensduur van de installatie niet variëren. Het simuleren, testen en optimaliseren van processen en installaties vóór gebruik in de echte wereld – het creëren van een “digital twin”- kan hierbij helpen.

Het verzamelen en evalueren van data “on the fly” maakt het mogelijk om processen voortdurend op te volgen en te verfijnen. Feedback van het productieproces en van eindklanten kan worden meegenomen voor verdere verbeteringen. Ook onnodige onderhoudswerkzaamheden en stilstand van de installatie kunnen worden voorkomen dankzij predictief onderhoud.

Tijdens de Siemens Process Industry Virtual Summit op 17 en 18 september stellen we specifieke oplossingen voor automatisering, analyse, instrumentatie en aandrijvingen in de procesindustrie voor. We bieden een boeiend programma op maat met aandacht voor praktische toepassingen.

 

Interesse? Surf naar www.siemens.be/processindustrysummit voor meer informatie en inschrijving.

Contact: Kris Van Heurck  – kris.van_heurck@siemens.com