Hoe bereidt u zich voor op de procesindustrie van morgen? 

Digitale oplossingen maken een flexibelere productie, een hogere productiviteit en de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk. De toekomst van de industrie heeft evenwel nog meer mogelijkheden in petto … Geavanceerde technologieën zullen nieuwe mogelijkheden creëren voor zowel de maak- als procesindustrie.

Vooral in de procesindustrie is het van essentieel belang dat installaties stabiel blijven en ononderbroken kunnen functioneren met behoud van een maximale energie-efficiëntie. De kwaliteit van het product mag tijdens de hele levensduur van de installatie niet variëren. Het simuleren, testen en optimaliseren van processen en installaties vóór gebruik in de echte wereld – het creëren van een “digital twin”- kan hierbij helpen.

Het verzamelen en evalueren van data “on the fly” maakt het mogelijk om processen voortdurend op te volgen en te verfijnen. Feedback van het productieproces en van eindklanten kan worden meegenomen voor verdere verbeteringen. Ook onnodige onderhoudswerkzaamheden en stilstand van de installatie kunnen worden voorkomen dankzij predictief onderhoud.

Tijdens de Siemens Process Industry Summit op 17 september* in de San Marco Village in Schelle stellen we specifieke oplossingen voor automatisering, analyse, instrumentatie en aandrijvingen in de process industrie voor. We bieden een boeiend programma op maat, met interactieve break-out sessies en veel aandacht voor praktische toepassingen. Achteraf is er ruimte om uitgebreid te netwerken met collega’s en actoren uit de Belgische procesindustrie.

Interesse? Surf naar www.siemens.be/processindustrysummit voor meer informatie en inschrijving.

  • Siemens neemt de dreiging van het coronavirus COVID-19 bijzonder ernstig en treft de nodige maatregelen om de bescherming van medewerkers, klanten en partners te verzekeren en het risico van verspreiding te beperken. We hebben daarom beslist om de Siemens Process Industry Summit van 12 maart preventief uit te stellen tot 17 september

Contact: Kris Van Heurck  – kris.van_heurck@siemens.com