Slimme technologie drukt niet enkel de exploitatiekosten van uw gebouw, het verhoogt ook de aantrekkelijkheid ervan. State-of-the-art kantoren worden sneller verhuurd en een aangename werkplek is motiverend voor (nieuwe) medewerkers. Met het modulaire Premium Office van Siemens loodst u uw kantoorgebouw binnen in de toekomst.

De ideale werkomgeving stimuleert

Het fysieke werkklimaat heeft een grote impact op de productiviteit en de concentratie van de medewerkers. Slechte werkomstandigheden daarentegen leiden tot meer gezondheidsklachten en een hoger absenteïsme bij uw personeel.

Gedigitaliseerde systemen voor licht, lucht, schaduw en temperatuur (via apps) zorgen voor gebruiksgemak en een aangename omgeving. Presentatieschermen en toegangscontrole kunnen eenvoudig gepersonaliseerd worden en zijn gemakkelijk te bedienen.

Kantoorgebouwen die indruk maken

Nieuwe toepassingen verbinden de infrastructuur van een gebouw met locatiedata. Zo vinden bezoekers probleemloos hun weg dankzij dynamische bewegwijzering. U weet meteen altijd wie waar op welke flexibele werkplek zit. En u traceert probleemloos al het mobiele materiaal (vb. dataprojectoren, geluidsinstallaties, …).

Al dit gebruiksgemak en de user-centered diensten verhogen de reputatie van de werkplek. Dit stimuleert niet alleen de verhuur van kantoorruimte, ook de bedrijven die er gevestigd zijn, worden aantrekkelijker voor de digital natives die u wilt aantrekken.

Minder exploitatiekosten, meer duurzaamheid

Het live overzicht van de bezetting van een gebouw, laat u toe om gericht kantoorruimte vrij te maken en door te verhuren aan andere bedrijven. Zo wordt de beschikbare ruimte optimaal benut.

Door het samenbrengen van statische en dynamische informatie kunt u ook op energieverbruik en exploitatiekosten besparen. Dit verhoogt gevoelig de rentabiliteit van uw kantoorgebouw.

Veel bedrijven rapporteren ook over de duurzaamheid van hun activiteiten en kantoorgebouwen. Deze geavanceerde technologieën leveren alle nodige data om uw ecologische voetafdruk te bepalen en verder te verkleinen.

Digitale oplossingen voor jouw gebouw

Met Premium Office biedt Siemens een concept aan dat wordt onderbouwd door digitalisering. Belangrijk en sturend element hierin is is een building management platform dat via een veilige dataverbinding modules aanstuurt en informatie verzamelt over verwarming, verluchting, airconditioning, zonnewering, verlichting en energie, maar ook brandveiligheid en toegangscontrole. Zo kunt u proactief ingrijpen om uw energieverbruik en kosten te optimaliseren. Zo wordt uw kantoor een smart high-performance office landscape.