De huidige realiteit spoort bedrijven ertoe aan om nieuwe technologie en innovatieve oplossingen in te zetten op de werkvloer om medewerkers en bezoekers de nodige bescherming te bieden. Siemens ondersteunt bedrijven met technologie en kennis. De lichaamstemperatuur van medewerkers en/of bezoekers meten is alvast een stap in de goede richting. Wenst u nog meer informatie? Lees verder of neem contact op met ons.

Gemoedsrustvoor medewerkers en bezoekers

Deze technologie kan bestaan uit het inzetten van thermografische camera’s die de lichaamstemperatuur screenen in kantoren, ziekenhuizen, luchthavens of andere drukke publieke plaatsen. Als de lichaamstemperatuur afwijkt, kan die persoon worden geselecteerd voor een aanvullende specifieke screening met behulp van medische apparatuur. De technologie is niet nieuw, de vraag ernaar om deze in te zetten als een security of safety maatregel is dat wel. De Siveillance Thermal Shield oplossing van Siemens kan in meerdere sectoren worden ingezet, wat toelaat de business continuiteit te allen tijde te garanderen. Bovendien bezorgt het de medewerkers en bezoekers de nodige gemoedsrust. Uiteindelijk vormen zij het hart van uw bedrijf en de samenleving.

Integratie in bestaande systemen biedt toegevoegde waarde

Deze oplossing biedt een toegevoegde waarde in die zin dat de resultaten kunnen worden geïntegreerd in bestaande videobeheer- of gebouwbeheersystemen. Bovendien laat dit u toe om ook de toegang, middels een toegangscontrolesysteem, optimaler in te zetten. Denk maar aan het pre-registreren van uw bezoekers, een self-service portaal voor uw medewerkers, een kiosk voor zelf-registratie, … enz. Allemaal technologische innovaties die bijdragen tot een “Smart” en “Secure” gebouw en die toelaten het gebouw interactief te laten reageren met aanwezige bezoekers of medewerkers. De oplossing biedt nog tal van andere voordelen. Zo is de meting contactloos en biedt het een nauwkeurig resultaat. De oplossing verloopt bovendien via het netwerk waardoor gegevensoverdracht naar elke toepassing mogelijk is en de gegevens veilig opgeslagen worden, ook met respect voor de GDPR regelgeving. Op elk moment zal het bedrijf dus tijdig de nodige maatregelen kunnen nemen.

Wenst u nog meer informatie? Neem contact op met ons of raadpleeg onze flyer voor een eerste blik op een mogelijke technische opbouw van de oplossing.