Hoe combineer je duurzaamheid en dierenwelzijn met steeds strengere eisen naar kwaliteit en efficiëntie toe? Marvaco, de varkenshouderij van David Martain en Inge Van de Steene uit Aarsele toont het goede voorbeeld. In mei 2019 nam het bedrijf een volautomatisch voedersysteem in gebruik, waarin Siemens-componenten een hoofdrol spelen.

In Vlaanderen is Marvaco ondertussen een begrip. David en Inge namen in 2001 het bedrijf over van Davids ouders. Hun frisse ideeën rond korte keten en duurzaamheid gaven het bedrijf meteen een nieuw elan. Eind maart 2019 kwam Marvaco in de pers met een opmerkelijk verhaal: om de stress te verlagen en de kwaliteit van het vlees te garanderen, krijgen de dieren twee maal drie uur muziek per dag te horen.

Ongebreideld innoveren

De muziek maakt onderdeel uit van een het lastenboek dat David en Inge ontvingen van vleesverwerker Breydel. De Belgische producent van ambachtelijke varkensvleeswaren is sinds 2019 exclusief afnemer bij Marvaco. Breydel heeft een reputatie voor topkwaliteit en stelt dan ook hoge eisen aan zijn leveranciers. Ook wat dierenwelzijn en duurzaamheid betreft ligt de lat hoog.

Bij Marvaco vond Breydel dan ook de ideale partner. “We zetten al volop in op korte keten, waterrecuperatie en dierenwelzijn, maar dankzij de samenwerking met Breydel gaan we nu nog een stap verder”, legt David uit. “Zo krijgen de dieren naast muziek ook meer ruimte en recupereren we al het regenwater dat we opvangen.”

“De kwaliteitseisen van Breydel vergen een heel specifieke voeding. Daarom werden er 12 recepten uitgewerkt, die de operator automatisch kan laten uitvoeren.”  David Martain, Marvaco

Voeding als cruciale factor

Om aan de kwaliteitseisen van Breydel te voldoen, besliste David om de veevoederproductie volledig in eigen handen te nemen: een beslissing met behoorlijk wat impact. “Voeding is van doorslaggevend belang voor de algemene gezondheid, en het stimuleren of afremmen van de groei van de dieren”, zegt David. “Om dat complexe proces volledig in-house te kunnen doen, moesten we echter op zoek naar een geautomatiseerde oplossing.”

David en Inge namen contact op met constructeur Quintyn Gebr. uit Zulte, die het mechanische concept van het voedersysteem uitdacht. Thoré I&C, een Siemens-partner uit Poperinge, zorgde voor de elektrische installatie, automatisering en tracingsoftware.

“Voor Breydel moeten we dieren afleveren die perfect binnen een bepaalde gewichtsklasse vallen”, legt David uit. “Dat vereist een heel specifieke voeding per type varken: van zeug tot big en vleesvarkens. In totaal hebben we daarom 12 verschillende recepten uitgewerkt, die heel regelmatig door voedingsexperts worden geëvalueerd en aangepast.”

Nauwkeurigheid troef

“Een van de grote uitdagingen in dit project was de integratie van alle verschillende componenten: van PLC’s tot weegbruggen en instrumentatie,” legt “ Nico Thoré, zaakvoerder bij Thoré uit. “Daarom was Siemens voor deze installatie de beste oplossing: ze leveren alles uit één hand, waardoor de verschillende onderdelen altijd naadloos op elkaar zijn afgestemd. Ook voor de nauwkeurigheid van de productie is dit essentieel.”

 

 

Automatische voederfabriek, powered by Siemens

Marvaco’s automatische voederfabriek bevat onder meer de volgende Siemens-componenten:

Korte keten, korte terugverdientijd

De automatische voederfabriek sluit perfect aan bij de missie van Marvaco: op een duurzame manier én met de nodige aandacht voor het welzijn van de dieren kwaliteitsvol varkensvlees afleveren. David: “Door ook voeding zelf in handen te nemen hebben we niet alleen meer controle over de kwaliteit, we zorgen er ook voor dat de keten zo kort mogelijk blijft.

Contact Siemens: Tom De Wilde – tom.de_wilde@siemens.com