De kwaliteit van voedingsmiddelen en dranken moet feilloos en consistent zijn. Daarnaast dwingen de steeds specifiekere klanteneisen de Food & Beverage-sector om alsmaar flexibeler te produceren, liefst met maximale installatiebeschikbaarheid en optimale middelenefficiëntie.

Digitalisering wordt de sleutel tot succes. Het menu van morgen ziet er veelbelovend uit …

Inspelen op de markt

Producenten uit de voeding- en drankensector hebben er baat bij om snel hun productie te kunnen opdrijven of omvormen, om te vermijden dat nieuwe spelers of de concurrentie het gat in de markt voor hen invullen.

Productiekwaliteit en reactievermogen zijn belangrijke wapens in de strijd om het marktaandeel, maar die flexibiliteit mag natuurlijk niet ten koste gaan van de productie-efficiënte. Dankzij digitalisering wordt het makkelijker om tussen verschillende voedingsproducten en dranken te schakelen zonder de marges uit het oog te verliezen.

Enkele voorbeelden

Om succes te boeken, moeten brouwerijen hun bierportfolio uitbreiden om in te spelen op nieuwe trends, zonder aan kwaliteit in te boeten. Met digitalisering worden de datastromen in brouwerijen transparant zodat productontwikkeling, brouwprocessen, voorraden en verkoop naadloos op elkaar aansluiten.

Producenten van keukenolie vonden digitale oplossingen om hun productie efficiënter te maken. Door processen digitaal te simuleren, wordt er kostbare tijd gewonnen om nieuwe producten te lanceren, de productielijnen te onderhouden of aan te passen. Dat leidt tot meer return on investment, betere energie-efficiëntie en minder operationele kosten.

Oplossingen op maat van uw bedrijf

Siemens en ING organiseren op 16 mei 2019 ‘Morgen op het menu’, een inspirerend evenement in Huizingen dat  inzicht geeft in de transitie die de Food & Beverage-sector de komende jaren zal ondergaan. Proef tussendoor van sectorgerichte technieken en demonstraties, of breid uw netwerk uit.

Ontdek het menu van de dag en schrijf u hier in.

Voor meer informatie: Sven Debusscher – sven.debusscher@siemens.com