Veranneman Technical Textiles, onderdeel van de groep Sioen, produceert openstructuurweefsels voor onder meer dakbedekking, zwembaden, vloeren en filters. Tijdens het productieproces maakt het bedrijf gebruik van een pvc-weekmaker. Om bij te houden hoeveel additief gebruikt wordt en zo beter zicht te krijgen op marges en eventuele lekkages, riep Veranneman de hulp in van integrator D-SIGMA. Die zorgde voor een oplossing op basis van Siemens’ allernieuwste FCT070-massadebietmeters – meteen de eerste toepassing in België.

Als winnaar van de ‘Factory of the Future’-award zoekt Veranneman voortdurend naar manieren om de transparantie in z’n productieproces te verhogen. Omdat het bedrijf te weinig zicht had op de aanvoer van additieven die worden gebruikt bij pvc-coating, werd integrator D-SIGMA ingeschakeld. “Productiebedrijven hebben steeds meer nood aan een sterke automatiseringspartner”, vertelt zaakvoerder Peter Vandewiele. “D-SIGMA werkt gecoördineerde oplossingen uit op zowel mechanisch-, elektrisch-, als IT-technisch vlak. Voor Veranneman was het snel duidelijk dat de oplossing lag bij Siemens technologie.”

Aan de slag met de SITRANS FCT070

Veranneman Textiles wilde precies weten hoeveel vloeistoffen binnenkwamen via een buis die liep van een centrale opslagplaats naar hun fabriek. D-SIGMA koos voor een combinatie van een Siemens SITRANS FCT070 met een SITRANS FCS300 Coriolis Flow Meter. De massadebietmeter meet onder andere het debiet, de temperatuur en de densiteit van vloeistoffen, waardoor Veranneman nu een duidelijk antwoord krijgt op cruciale productievragen.

“Als we op een goede manier de kostprijs van ons textiel willen berekenen en beter willen rapporteren, zijn deze toestellen onmisbaar,” klinkt het bij Veranneman Textiles. “We weten nu perfect welke hoeveelheden er binnenkomen en wat de verliezen zijn. Zelfs kleine lekjes in onze leidingen kunnen we makkelijk opsporen en aanpakken. Het gevolg? We hebben een veel beter zicht op de kostprijs van ons product, en verliezen minder geld door makkelijke lekdetectie. Bovendien is alles gedigitaliseerd, waardoor de foutenmarge veel kleiner is.”

De Siemens SITRANS FCT070 & FCS300 in deze toepassing

  • Uniek: volledig geïmplementeerd in PLC, instrumentatie geïntegreerd in TIA (Totally Integrated Automation)
  • Programmatie vanuit TIA-portal: wijzigingen in TIA-portal worden automatisch weggeschreven naar het instrument
  • Eenvoudige integratie / minder engineering
  • Hoge nauwkeurigheid tot 0,1%

Bekijk meer voordelen van de SITRANS FCT070 op de productpagina.

Een performant toestel

De eerste toepassing van de FCT070 op de Belgische markt blijkt daarbij meteen een schot in de roos. Dat bevestigt ook D-SIGMA. “Het was van in het begin duidelijk dat we met een betrouwbaar en performant product aan het werken waren. Mechanisch was alles perfect in orde. Bovendien kregen we ook van Siemens uitstekende begeleiding, met de juiste drivers werkte alles van in het begin.”

Dankzij de installatie krijgt Veranneman Textiles nu beter zicht op z’n marges, en wordt het bedrijf competiever op de markt. Een win-win voor alle partijen.

Benieuwd hoe een Coriolis flow meter in jouw bedrijf kan zorgen voor meer transparantie en een verbeterde productie? Bekijk de Coriolis sensoren, transmitters & systemen hier.

Op zoek naar een automatiseringspartner die een antwoord biedt op de uitdagingen van jouw onderneming? Check hier wat D-SIGMA voor jou kan betekenen.