Van 27 tot 30 september ontdekt u de wereld van morgen vandaag al, tijdens het unieke event Supernova. Zet u schrap voor tal van visionaire oplossingen, innovatieve technologieën en vernieuwende inzichten. Onze CEO André Bouffioux toont er u bijvoorbeeld hoe digitalisering onze manier van werken zal veranderen. Maar ook de werkomgeving zelf zal drastisch verbeteren. 

Het kantoor van de toekomst vormt de perfecte plaats om zowel te leven als te werken. Een gebouw waarin u steeds het beste van uzelf kunt geven, in alle comfort. En dat terwijl het maximaal duurzaam en optimaal beveiligd is.

Zaken waaraan iedereen vandaag veel waarde hecht, maar zeker de millennials, die tegen 2030 75% van de werknemers zullen uitmaken.

Hoe zo’n gebouw te realiseren valt, tegen een zo laag mogelijke bouw- en beheerkost? Door krachtige, digitale gebouwentechnologie van Siemens in te zetten, doorheen de hele levenscyclus: van het ontwerpen en bouwen tot het gebouwbeheer nadien.

Optimale bouw, dankzij digitale twin

De digitalisering toont haar kracht al voor de eerste spadesteek. Met de Building Information Modeling-technologie wordt elk gebouw eerst volledig virtueel geconstrueerd in een 3D-model. Met inbegrip van alle benodigde gebouwentechnologie, ook voor pakweg brandbeveiliging en toegangscontrole. En in samenspraak met alle projectpartners, die elk bouwelement verrijken met hun relevante specificaties.

Pas als het virtuele gebouw volledig aan de verwachtingen voldoet en de planning en begroting optimaal ineensteken, start de reële bouw. Die verloopt sneller en goedkoper, met een kwaliteitsvoller eindresultaat. Constructie- en planningsfouten zijn immers maximaal op voorhand vermeden.

Optimale omgeving, dankzij digitale technologie

Eenmaal het gebouw in gebruik is, werken de airconditioning, ventilatie, verlichting en zonnewering perfect samen dankzij onze Desigotechnologie. Zo kunt u het binnenklimaat perfect afstemmen op uw behoeften en komt u tot die aangename omgeving, waarin u optimaal gemotiveerd en geconcentreerd kunt werken en leven.

Ook maakt onze moderne technologie het mogelijk om data van gebouweninfrastructuur te raadplegen voor real time informatie. Zo zal Indoor Positioning er morgen voor zorgen dat u bijvoorbeeld vlot achterhaaltwaar een collega zonder vaste werkplaats momenteel aan de slag is.

Ten slotte is de leefomgeving optimaal beveiligd, dankzij hoogtechnologische (brand)beveiligingssystemen uit ons portfolio. Alsmaar vaker worden daarbij camera’s ingezet, die mogelijk gezichten herkennen. Dat alles om te garanderen dat alleen legitieme personen toegang krijgen tot het gebouw en dat evacuaties snel en zonder ongevallen verlopen.

Tegen een lagere energie- en beheerkost

Die perfecte omgeving kunt u realiseren tegen een minimale energie- en beheerkost. De oplossing daarvoor schuilt in de vele data die de digitale gebouwentechnologie elke seconde communiceert. 65% van onze klanten wil die data kunnen raadplegen, ook vanop afstand, 80% wil ze gevisualiseerd consulteren. We zetten hier dan ook zwaar op in.

IBOC

Intelligent Building Operations Center

Door gebouwengegevens continu te verzamelen en te analyseren via onze software, krijgen u of onze specialisten in uw plaats perfect inzicht in alle processen die zich in het gebouw voltrekken. Op deze manier weet u waar u het energieverbruik verder kunt drukken, valt elk onderhoud te voorspellen en dus optimaal in te lassen enzovoort. Zo komt u tot een zeer duurzaam, efficiënt en dus rendabel gebouw.

Wanneer zo’n onderhoud nodig blijkt, verloopt het bovendien zeer vlot. Gebouwendata maken immers exact duidelijk wat er aan de hand is, dankzij geavanceerde analyse door uzelf of onze experten. Hier komt de meerwaarde van het Building Information Model terug naar voor : gezien het reële gebouw exact is gebouwd zoals het BIM model is getekend, weet onze onderhoudsspecialist precies waar exact hij maintenance moet uitvoeren. Als hij daarvoor al ter plaatse moet komen, want vele issues vallen vandaag via de digitale weg op te lossen.

Ondertussen werken we bij Siemens volop verder aan technologie om gebouwen slimmer te maken, via bijvoorbeeld de inzet van AI. Buildings die zelf statusupdates doorgeven over hun performance, om zo infrastructuurpannes of beveiligingsproblemen te voorspellen: het wordt alsmaar meer werkelijkheid.

Vandaag al het gebouw van morgen bouwen?

Alle technologie daarvoor vindt u bij Siemens, onder meer binnen ons Premium Office-aanbod. Dat omvat tal van modules om uw perfect place mee waar te maken, van brand- en gebouwenbeveiliging tot dataservices om de energie- en kostenefficiëntie van uw omgeving te maximaliseren.

 

Meer weten over wat Siemens mogelijk maakt voor uw gebouw?

Bezoek dan zeker onze stand op de Tech Fair van Supernova.

Wanneer: 27 tot 30 september 2018

Waar: Waagnatie, Rijnkaai 150 2000 Antwerpen

Raadpleeg het volledige programma