De ArcelorMittal-fabrieken in België maken deel uit van de ArcelorMittal Group, die kwaliteitsvolle staalproducten voor zeer uiteenlopende industrietakken produceert. In de fabriek in Gent moesten de bestaande omvormers of converters worden vervangen en Siemens kreeg de opdracht om de retrofitting uit te voeren. De modernisering werd probleemloos in de bestaande infrastructuur geïntegreerd en liet ArcelorMittal toe om de beschikbaarheid van zijn fabriek radicaal te verbeteren. Siemens leverde de componenten perfect volgens schema, ondanks een uiterst krap tijdskader, waardoor de productie zonder onderbreking kon doorgaan.

In de fabriek in Gent omvatten de aandrijvingen drie Simovert MV-omvormers als onderdeel van een redundant systeem. De beschikbaarheid van reserveonderdelen voor de omvormers, die van 2006 dateren, was in gevaar gekomen en ArcelorMittal had het moeilijk om in geval van een storing de nodige reserveonderdelen te verkrijgen. Daarom koos de onderneming voor retrofitting. Het was belangrijk dat de nieuwe componenten konden worden geïntegreerd in het bestaande waterkoelsysteem. Er werd besloten werd om een van de oude omvormers te vervangen door een nieuwe Sinamics GM150.

 

Verzekerde bevoorrading van onderdelen en beschikbaarheid van de fabriek

Door de nieuwe omvormer te installeren, kan het bedrijf nu onderdelen recupereren uit het buiten dienst gestelde model en die gebruiken in de twee resterende Simovert MV-omvormers. Hierdoor beschikt men over een reservevoorraad en is de beschikbaarheid van de fabriek voor de nabije toekomst verzekerd.

Door de probleemloze integratie van de nieuwe omvormer in de bestaande aandrijving loonde de investering heel snel, want de bestaande motoren kunnen nog steeds worden gebruikt.

Meer informatie over Sinamics GM150 ? Raadpleeg deze site. 

Meer informatie over onze retrofit oplossingen ? Raadpleeg deze site. 

Contact:

Olivier Flamée – Olivier.flamee@siemens.com

Arthur Decruynaere – arthur.decruynaere@siemens.com