We zijn er allemaal op zoek naar…. de meest efficiënte en betrouwbare manieren om verkeersknopen te vermijden. Ook in dit domein speelt articifiële intelligentie een steeds grotere rol, geholpen door massa’s humane kennis en ervaring ter zake.  Tijdens het  virtuele ITS congres komt u te weten hoe Siemens Mobility deze ontwikkeling aanvoelt en al concreet inzet. We ontmoeten er u graag op 24 september!

Aimsun – digitaal modelleren van verkeerssituatie

Siemens integreerde een 2-tal jaar terug de Spaanse softwarespecialist Aimsun in haar mobiliteitsoplossingen. Hun verkeersmodelleringssoftware laat toe een predictief model van elke grootte te bouwen op basis van reële historische data, van een enkel kruispunt tot zelfs een hele regio. We demonstreren u, op basis van bestaande cases, hoe Aimsun verschillende scenario’s voorspelt voor verkeersstromen en dynamisch reageert op bepaalde obstructies zoals bvb prioritair verkeer, afwijkend rijgedrag, wegenwerken, omleidingen edm.

Cloudgestuurde verkeerskruispunten

Vandaag is onze infrastructuur van verkeerskruispunten klaar voor een volgende stap. Een overgang van statische (vaste) aansturingen van verkeerslichten naar meer dynamische, cloudgestuurde modellen die worden gevoed door real time omgevingsfactoren en artificiële intelligentie zal niet enkel zorgen voor vlotter wegverkeer, maar zal ook ons rijgedrag anticipatief beïnvloeden.

MaaS en naadloze ticketing (XiXo)

Van reisplanning tot mobiele ticketing en fleetmanagement; onze HAFAS-productsuite omvat alle aspecten van intelligente transportsystemen en creëert de ultieme eindgebruikersbeleving. Elke dag verwerken onze apps en webgebaseerde HAFAS-oplossingen meer dan 100 miljoen verzoeken van passagiers en bekrachtigen zo hun mobiliteitskeuzes; daarom wordt onze software beschouwd als de hoogste standaard in de branche voor reisplanning.

Jammer genoeg zal u ons deze keer niet fysisch kunnen treffen, maar het congres biedt via een chat en live video functie toch mogelijkheid de interacties zo levendig mogelijk te maken. Aarzel dus zeker niet deel te nemen en ons te ontmoeten.

Contact : Hans De Ruysscher