Automation integrator en machinebouwer SedActa uit Roeselare is sinds 2016 onderdeel van de Valtech Groep. Het bedrijf maakt het verschil door zijn totaalaanpak: SedActa biedt zijn klanten naast expertise op vlak van automatisering ook ondersteuning op andere domeinen zoals mechanica en hydraulica. De focus ligt daarbij op automatisering in het algemeen en complexere Motion Control-toepassingen in het bijzonder. Om op een speelse manier een staaltje te geven van hun kunnen, bouwden de ingenieurs van SedActa de Cube Solver.

De combinatie van SedActa’s know-how en expertise met de technologie van Siemens levert een hi-tech staaltje op. De Cube Solver illustreert Motion & Visie op een herkenbare en ludieke manier door Rubik’s kubussen autonoom en vliegensvlug op te lossen. Net zoals in elk project tracht Sedacta ook hier de hoogst mogelijke performantie te behalen.

Eyecatcher op Indumation
De Cube Solver maakt zijn debuut op Indumation, de tweejaarlijkse automatiseringshoogmis. “Met de Cube Solver, die we volledig in house hebben ontwikkeld met onder andere 3D-printingtechnologie, illustreren we SedActa’s know-how als aanbieder van integrale automatiseringsoplossingen”, legt Thomas Mortier, sales manager bij SedActa, uit. “De robot werkt op basis van een Simatic ET200SP open controller: de Simatic IPC verwerkt de data die via algoritmes uit de vision-technologie worden gewonnen en stuurt de zes Sinamics S210 servomotoren aan via One Cable Connection. De mens-robot-interface werd opgezet via de geïntegreerde webserver van de ET200SP controller waarbij een ASP.Net webapplicatie zorgt voor de visualisatie en bediening. Voor deze demo werd gekozen om de Cube Solver aan te sturen vanaf een tablet.

Het resultaat: multi-inzetbare bouwstenen voor de toekomst
SedActa ontwikkelde de Cube Solver in een recordtempo van 6 weken. “Dat was mogelijk dankzij de uitstekende dienstverlening van Siemens”, weet Thomas. “Hun kwalitatief materiaal en betrouwbaar advies zorgde voor de juiste ondersteuning voor dit uitdagende project.”

De Cube Solver zal niet alleen worden ingezet als eyecatcher op Indumation, maar moet later dienst doen om nieuw talent aan te trekken op de job-events binnen de Valtech Groep. Thomas: “Door jonge en talentvolle ingenieurs aan te trekken, willen we ook de komende jaren verder blijven inzetten op innovatie en toegevoegde waarde blijven leveren voor onze klanten.”

De troeven van Siemens

  • Totaaloplossingen op maat: Siemens volgt de (internationale) wereld van productiemachines op de voet en ondersteunt klanten bij het positioneren en testen van hun machineconcept. Daarbij houden we rekening met de competenties van de machinebouwer en de specifieke vereisten van de sector.
  • Totally Integrated Automation (TIA): Siemens ontwikkelt oplossingen om machinefunctionaliteiten te automatiseren en te integreren in de totale productiestroom, waardoor onder meer de bedieningskosten sterk teruggeschroefd worden.
  • Uitgebreide branchekennis, ervaring in productietechnologie en een ruime expertise in elektrificatieprojecten en digitalisering: essentiële ingrediënten voor succes die Siemens als geen ander met elkaar weet te integreren.
  • Uitstekende service: implementatie-, product- en systeemondersteuning waar en wanneer ook.

De troeven van SedActa

  • SedActa levert totaaloplossingen op maat, waarbij in iedere stap van het proces op zoek wordt gaan naar de toegevoegde waarde voor de klant
  • Motion control: snelle positioneringen in combinatie met een hoge nauwkeurigheid!
  • Een brede ervaring op het vlak van controller upgrades en retrofit: SedActa helpt bedrijven om hun bestaande machines om te bouwen, conform de actuele veiligheidsnormen. Vaak gaat dit gepaard met een toename van de productiviteit.
  • SedActa maakt deel uit van de Valtech Groep: DRIVEN BY VALUE CREATING TECHNOLGY

> Meer weten over Indumation
> Meer weten over SedActa
> Meer weten over de Valtech Group
> Meer weten over de automationtechnologie van Siemens

Contactgegevens:
Siemens – Nick Vanden Broecke – nick.vanden_broecke@siemens.com
Sedacta – Thomas Mortier – thomas.mortier@sedacta.com