Onlangs werd het energiemonitoringgamma Sentron uitgebreid met de 7KM PAC3220 en 7KM PAC3120. Deze meettoestellen (PAC) bieden de eindklant een gedetailleerd overzicht van het elektriciteitsverbruik van complexe installaties. Tijd om te bekijken wat dit in praktijk betekent.  We kozen voor een interview met Jean Brice Radu, CEO van Belgotech.

Belgotech in het kort

Belgotech is gespecialiseerd in de productie van elektriciteitspanelen voor industriële spelers. Die panelen zijn bestemd voor de controle/bediening van volledige processen, inclusief automaten en motorstarters. Het Belgische bedrijf exporteert zijn knowhow over de hele wereld.

De PAC-energiemeters, een doeltreffend antwoord op kritieke problemen

Zowel op Europees als op wereldniveau besteden alle klanten aandacht aan hun energiebeheer. Zelfs de kleinste overconsumptie van energie kan de rendabiliteit van de activiteiten in een fabriek of een gebouw ernstig in het gedrang brengen. Een volledige monitoring van de installaties is dan ook van cruciaal belang om problemen preventief op te sporen. De PAC-meettoestellen kunnen de onderhoudsbeheerders immers helpen om storingen of schade vroegtijdig op te sporen. Een reden te meer om alle installaties in de gaten te houden, want als een overmatig elektriciteitsverbruik directe negatieve impact heeft op de bedrijfswinst, kan stilstand of panne veel ernstigere gevolgen hebben.

“Vandaag willen al onze klanten hun energieverbruik optimaliseren. Met de PAC-energiemeters kunnen ze afwijkingen opsporen, storingen voorkomen en dus aanzienlijk besparen.” –  Jean Brice Radu, CEO de Belgotech

De oplossing ligt voor de hand

Daarom willen de meeste klanten een permanent beeld van hun energieverbruik. Zowat alle panelen die Belgotech levert, omvatten dus modules voor energieanalyse. Het bedrijf koos voor de PAC-meettoestellen omdat ze de eindklant een vereenvoudigde en transparante toegang bieden, met standaardprotocollen (Modbus TCP, Profibus, Profinet).

De nieuwe generatie van PAC die onlangs door Siemens werd gelanceerd, onderscheidt zich van de vorige door een hogere precisie en een gemoderniseerd design met een led-kleurendisplay en een webinterface om de metingen te visualiseren. De toestellen leveren momentane waarden en registreren nauwkeurige gemiddelden van periodes met een lengte tussen 10 seconden en 15 minuten.

In combinatie met de analysesoftware Sentron powermanager vormen ze een compleet en eenvoudig in te voeren energiemonitoringsysteem voor de inzameling en analyse van energiewaarden van de voeding tot de individuele belastingen.

Bent u actief in het buitenland? Geen zorgen … de PAC-meettoestellen zijn gecertificeerd volgens de IEC-norm (Internationale Elektrotechnische Commissie) en de UL-normen (Underwriters Laboratories) en kunnen wereldwijd worden gebruikt. Ze zijn gemakkelijk te installeren in bestaande elektriciteitssystemen.

Vertel ons uw ideeën! Wij helpen u graag verder!