Automation integrator en machinebouwer SedActa uit Roeselare maakt het verschil door zijn totaalaanpak: SedActa biedt zijn klanten naast expertise op vlak van automatisering ook ondersteuning op andere domeinen zoals mechanica en hydraulica. De focus ligt daarbij op automatisering in het algemeen en complexere Motion Control-toepassingen in het bijzonder. Om op een speelse manier een staaltje te geven van hun kunnen, bouwden de ingenieurs van SedActa de Cube Solver.

De combinatie van SedActa’s know-how en expertise met de technologie van Siemens levert een hi-tech staaltje op. De Cube Solver illustreert Motion & Visie op een herkenbare en ludieke manier door Rubik’s kubussen autonoom en razendsnel op te lossen. Net zoals in elk project tracht Sedacta ook hier de hoogst mogelijke performantie te behalen.

Eyecatcher op SPS Messe 2019

Na een succesvol debuut op Indumation, de Belgische automatiseringshoogmis, gaat de Cube Solver nu internationaal op de SPS Messe. De Duitse beurs staat gemarkeerd in de kalender van Siemens als een van de belangrijkste automatiseringsevenementen wereldwijd. Er worden ook regelmatig nieuwe technologieën geïntroduceerd. Daar wil Siemens met de Cube Solver op inspelen.

Ook bij SedActa zijn ze daar enthousiast over. “Met de Cube Solver, die we volledig in house hebben ontwikkeld met onder andere 3D-printingtechnologie, illustreren we zowel onze knowhow op vlak van integrale automatiseringsoplossingen als de mogelijkheden van Siemens-technologie”, legt Thomas Mortier, sales manager bij SedActa, uit. “De robot werkt op basis van een Simatic ET200SP open controller: de Simatic IPC verwerkt de data die via algoritmes uit de vision-technologie worden gewonnen en stuurt de zes Sinamics S210 servomotoren aan via One Cable Connection. De mens-robot-interface werd opgezet via de geïntegreerde webserver van de ET200SP controller, waarbij een ASP.Net webapplicatie zorgt voor de visualisatie en bediening. De aansturing van de Cube Solver gebeurt via een tablet.”

Het resultaat: multi-inzetbare bouwstenen voor de toekomst

SedActa ontwikkelde de Cube Solver in een recordtempo van zes weken. “Dat was mogelijk dankzij de uitstekende dienstverlening van Siemens”, weet Thomas. “Hun kwalitatief materiaal en betrouwbaar advies zorgde voor de juiste ondersteuning voor dit uitdagende project.”

De Cube Solver zal niet alleen worden ingezet als eyecatcher op SPS Messe, maar dient ook om nieuw talent aan te trekken op de job-events binnen de Valtech Groep, waar het bedrijf deel van uitmaakt.

Meer weten over SPS Messe? Raadpleeg deze site. 

Meer weten over SedActa? Raadpleeg deze site.

Meer weten over de Valtech Group? Raadpleeg deze site.

Meer weten over de automationtechnologie van Siemens? Raadpleeg deze site.

Contactgegevens:

Siemens – Nick Vanden Broecke – nick.vanden_broecke@siemens.com

SedActa – Thomas Mortier – thomas.mortier@sedacta.com