U kent ons al langer als een wereldspeler in digitale technologie. Ook voor onze eigen medewerkers zetten we volop de kracht van digitalisering in, om hen permanent te vormen. Dat leverde ons zopas een schitterende erkenning op. Siemens kreeg namelijk als eerste in België het label ‘Employer ready for the future of work’, van technologiefederatie Agoria.

Be The Change - Employer ready for the future of workHet label ‘Employer ready for the future of work’ ontvingen we omdat we al drie engagementen aangingen uit het “Be The Change-charter” van Agoria. Daarmee roept de federatie bedrijven op om hun personeelsbeleid af te stemmen op de arbeidsmarkt van morgen. Het charter reikt daarvoor in totaal tien engagementen aan, waaruit ondernemingen kunnen kiezen om dat traject aan te vatten.

Het charter is op zich gebaseerd op een grondige studie van Agoria en de werkgelegenheidsorganisaties VDAB, Forem en Actiris. Daarmee brengen zij samen de evolutie van de Belgische arbeidsmarkt tot 2030 in kaart. In 2018 werd het onderzoek voor het eerst uitgevoerd. Op 30 december 2020 verscheen de nieuwste editie ervan.

Uit het charter en de studie blijkt dat permanente vorming een van de belangrijkste actiedomeinen is, waarin de komende jaren geïnvesteerd moet worden, om de Belgische concurrentiekracht te verzekeren. Iets wat we bij Siemens ten volle beseffen. We zetten dan ook al langer fors in op onderwijs – via verschillende initiatieven –  en ‘life long learning’.

HR Director, Ivo Christiaens: “De technologische evolutie raast als een sneltrein verder. Nooit eerder volgden innovaties elkaar zo snel op en aan deze tijden van verandering lijkt niet meteen een einde te komen. De impact van technologie op onze samenleving en economie is niet te onderschatten. Daar moeten we ons op voorbereiden. Als technologische wereldspeler, beschouwen wij het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om enerzijds jongeren al in een vroeg stadium kennis te laten maken met innovatie en technologie. Daarom werken we al vele jaren samen met het onderwijs. Jonge technische talenten voeden is noodzakelijk om de groei van onze industrie in de toekomst te stimuleren. Anderzijds stimuleren wij onze eigen medewerkers om zich continu bij te scholen.”

Leer om het even waar en wanneer

Met ons digitaal Learning Experience-platform “My Learning World” laten we medewerkers zelf bepalen wanneer en op welke manier ze leren. Onze medewerkers vinden er meer dan 30.000 relevante e-learnings, video’s, webinars, VR-trainingen, e-books enzovoort vinden.

Op het platform kan elke medewerker altijd en overal een opleiding volgen. aldus Ivo Christiaens. “Daardoor krijgt iedereen de kans om zijn of haar employability te vergroten en technische kennis op peil te houden. Een slim algoritme zorgt ervoor dat medewerkers aanbevelingen krijgen die passen bij hun profiel en ambities.” Bovendien biedt het platform functies waarmee werknemers interessante opleidingen met elkaar kunnen delen.

Stimuleren om te leren

Aan leeraanbod ontbreekt het ons dus alvast niet. Tegelijkertijd stimuleren we geregeld onze mensen om er actief gebruik van te maken. Daartoe moedigen we hen extra aan tijdens de digitale leerweken.

“Daarmee willen we het signaal geven dat leren kan en mag” en zelfs moet, vervolgt Ivo Christiaens. “Op termijn hopen we uiteraard dat leren een tweede natuur wordt voor onze medewerkers en dat ze zelf hun optimale groei- en leerpad uitstippelen via My Learning World. Zo blijven ze relevant in hun huidige en toekomstige jobs, en dat is precies waarom we het Be The Change-charter hebben onderschreven.”

> Raadpleeg ons persbericht: “Siemens krijgt – als één van de eerste ondernemingen in België – het Agoria-label ‘Employer ready for the future of work’”
> Ontdek onze jobsite