Het productieproces efficiënter maken, de marktbevoorradingstijd verkorten, IT-omgevingen beter beveiligen en de productkwaliteit verhogen: de maak- en procesindustrie staat voor een heleboel uitdagingen. Ook bij machinebouwers en installatieontwikkelaars staan ze hoog op de agenda. Met onze ‘Digital Enterprise’-oplossingen bieden we een toekomstgericht en praktisch antwoord. Op Indumation 2019 tonen onze technologie-experts hoe we dat doen.

 ‘Digital Enterprise – Implement now!’ luidt het motto van onze Digital Enterprise Suite. Op onze stand maak je kennis met specifieke end-2-end-oplossingen uit verschillende industriële sectoren. Onze producten en diensten zijn sterk verankerd binnen de digitale wereld en de industriële realiteit. Zo helpen we elke industrietak, organisatie of toepassing bij de vertaalslag naar industrie 4.0.

 Digital twins: de schakel tussen de virtuele en reële wereld

Een digital twin is een realistisch virtueel model van een product, productie of product- en productieperformantie. Bedrijven kunnen er virtuele testen en optimaliseringsprocessen mee uitvoeren, waardoor dure prototypes overbodig worden. Bovendien laten ze toe om de productie- en productprestaties nauwkeuriger te voorspellen en de noden van klanten gerichter en sneller te beantwoorden. Met onze producten en oplossingen creëert u een digital twin voor uw volledige waardeketen, van ontwerp over productie tot dienstverlening. Hiervoor hanteren we een geïntegreerde aanpak op basis van plug-&-play-technologie.

 

Meet MindSphere

Op Indumation plaatsen we ook ons cloudplatform MindSphere in de kijker. Dit IoT-besturingssysteem verbindt producten, systemen, machines en fabrieken en vertaalt kostbare informatie naar productieve bedrijfsinzichten. In de vorm van een Platform as a Service (PaaS) bieden we een rendabele, betrouwbare en schaalbare basis om applicaties en gegevensgestuurde diensten te ontwikkelen. Denk hierbij aan domeinen als preventief onderhoud, energiegegevensmanagement of optimalisatie van bedrijfsmiddelen.

Voor ieder wat wils

Naast de ‘Digital Enterprise’-oplossingen ontdek je op onze Indumation-stand ook tal van nieuwe producten. Aandrijfsystemen, communicatie en identificatie, industriële netwerken, energiebeheer- en monitoring, elektriciteitsdistributie enzovoort: voor elke bezoeker valt er wel iéts te ontdekken.

Tussen 6 en 8 februari 2019 bent u welkom bij de Siemens-stand op Indumation. Breng ons een bezoek en ontdek hoe we industrie 4.0 in de praktijk brengen. Inschrijven kan via www.siemens.be/indumation

 

Contact:  Thierry Van Eeckhout (thierry.van_eeckhout@siemens. com) en Katrien Valkiers (katrien.valkiers@siemens.com)