De generatie mensen met een geboortejaar tussen 1980 en 2000, ook wel millennials genoemd, zullen tegen 2025 maar liefst 75% van de werkende bevolking uitmaken. Deze generatie is opgegroeid met digitale technologie en heeft hoge verwachtingen op de jobmarkt. Gebouwen zullen moeten anticiperen op deze verwachtingen en slimme gebouwen zullen meer en meer deel uitmaken van onze toekomst. Siemens bouwt hier graag aan mee en tovert werkomgevingen om tot ‘perfect places to work’.  De overname van drie belangrijke spelers Enlighted, Comfy en J2 Innovations vormt hier een belangrijke stap.

 

Download het Verdantix report dat toelichting geeft wat gebouwbeheerders morgen van Siemens kunnen verwachten.

Een gezonde geest in een gezond kantoor

Verschillende studies tonen aan dat we ons op een keerpunt bevinden in de ontwikkeling van slimme gebouwen: van een nichemarkt naar de standaardnorm. Slim betekent meer dan een verbinding, en een verbinding is meer dan e-mails sturen of bellen met Skype. Connectiviteit in slimme gebouwen gaat om toegankelijke technologie die gebouwen helpt om hun bewoners gezonder, comfortabeler en productiever te maken. Dergelijke kwaliteiten trekken bewoners aan en doet de vraag naar slimme gebouwen stijgen. Eens een bedrijf de vruchten plukt van een slim gebouw, zal de concurrentie snel volgen om de greep met het peleton niet te verliezen.

Een digitale werkomgeving vereist intelligente werkruimtes

Digitalisering verandert alles : hoe we leven en werken. Steeds meer toestellen genereren nog meer bruikbare data. ‘Big data’ en IoT (Internet of Things) zijn een revolutie voor elke sector, inclusief de bouwindustrie die via technologie kantoorgebouwen kan omtoveren in ‘perfect places’. Met de juiste combinatie van mensen, technologie en diensten helpt Siemens om ‘perfect places’ te creëren: kantoren die antwoorden bieden aan de uitdagingen van morgen. Productiviteit, flexibiliteit en duurzaamheid worden, net als veiligheid en brandveiligheid, eens te meer essentiële voordelen in de concurrentiestrijd.  Wanneer een bedrijf hier voordeel uit haalt, zal de concurrentie de druk beginnen voelen en in de ‘war for talent’ de duimen moeten leggen tegen bedrijven met slimme werkruimtes.

Productiviteit, flexibiliteit, veiligheid, transparantie en duurzaamheid: moderne kantoorgebouwen moeten aan verschillende uitdagingen het hoofd bieden. Gebouwen moeten vooruit denken en groeien, want de verwachtingen van de toekomstige werknemers groeien eveneens. In de juiste omstandigheden kan men zich beter concentreren op het werk.

Gebouwen spreken met ons en brengen data voort die inzichten verschaffen in alle processen van het gebouw. Op deze manier kunnen de kosten en uitstoot verminderd worden, en kan de planning van het onderhoud geoptimaliseerd worden. Zo wordt het gebouw kosteneffectiever en milieuvriendelijker.

Versterking op alle fronten

Siemens blijft verder inzetten op innovatie en heeft onlangs de overname van Enlighted, Comfy en J2 Innovations afgerond. Drie belangrijke spelers die, op basis van het samenbrengen van data, mensen met systemen, technologie en gebouwen verbindt om zo het comfortgevoel van de gebruiker sterk te verhogen.