Electro Brain’ is een sectorproef voor toekomstige elektrotechnische installateurs. Afstuderende elektrotechnici testen hun competenties op de werkvloer in reële omstandigheden. 43 studenten toonden wat ze in hun mars hebben in de assemblage-unit van Siemens in Huizingen.

Investeren in de toekomst

Volta, de sectororganisatie voor elektrotechniek, organiseert elk jaar Electro Brain, een proef voor toekomstige elektrotechnische installateurs en elektrotechnici. Iedereen die afstudeert in een elektrotechnische richting kan zo zijn of haar kennis en vaardigheden testen, zowel in de theorie als de praktijk. Dit jaar was het de vijfde editie.

Siemens wil zijn passie voor technologie delen. Hoe vroeger jongeren kennismaken met de nieuwste technologieën, hoe beter. Daarom zet het mee zijn schouders onder STEM-opleidingen en duaal leren in partnerschap met verschillende onderwijsinstellingen. En ook bij Electro Brain kon Siemens niet ontbreken.

Don Bosco Halle te gast bij Siemens Huizingen

Op donderdag 30 januari 2020 zakten 43 studenten van het Technisch Instituut Don Bosco in Halle af naar het Siemens Production Center in Huizingen om hun Electro Brain-proeven af te leggen in levensechte omstandigheden. In Huizingen worden dagelijks een hondertal elektrische stuurkasten met laagspanningscomponenten geassembleerd voor o.a. Atlas Copco, Carrier en Daikin. De ideale plek dus voor Electro Brain.

De studenten legden bekabeling en fixeerden onderdelen voor vermogen en bediening. Ze werden daarbij geëvalueerd door onafhankelijke experts op objectieve criteria zoals respect voor veiligheidsregels, de kwaliteit van de installatie, het functioneren van de montage …. Elke deelnemer krijgt na afloop een assessmentdocument met zijn of haar sterke punten en werkpunten.

Voor Siemens is dit een ideale gelegenheid om kennis te maken met de ‘nieuwe generatie installateurs’.

Surf voor meer info over Electro Brain