Om in de toekomst de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt te verbeteren, is het opzetten van samenwerkingsverbanden tussen scholen en bedrijven cruciaal. We beschouwen het dan ook als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om studenten de kans te bieden vroeg met technologie kennis te maken. Jonge technische talenten voeden is immers noodzakelijk om de groei van onze economie ook in te toekomst te stimuleren. Daarom ondersteunt ons bedrijf al vele jaren technische opleidingen bij jongeren.

Begin november organiseerde Siemens een rondleiding bij de Siemens Factories in Berlijn voor de energiemanagers van de toekomst.   

14 studenten Energiemanagement aan de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) en 2 docenten bezochten begin november de Duitse Siemens-fabriek waar de hoogspanningsbeveiliging gemaakt wordt.

Energiemanagement, belangrijke opleiding voor de toekomst

De wereldwijde impact van ons globaal energieverbruik heeft een grote invloed op onze leefwereld en klimaat. De opleiding Energiemanagement is er voor mensen die ervan overtuigd zijn dat we met slimme technologie de wereld properder, energievriendelijker en zuiniger kunnen maken. Omdat er veel professionals nodig zijn met vaardigheden op het vlak van energietransitie pakte Howest eerder dit jaar als eerste Vlaamse Hogeschool met een Europese masteropleiding Energiemanagement uit. Studenten die een bachelordiploma in energiemanagement hebben, kunnen sinds september in anderhalf jaar tijd ook een masterdiploma behalen in Howest.

Eef Gillijns, Sales Professional bij Siemens Smart Infrastructure:

“Met plezier heb ik Howest (afstudeerrichting Energiemanager) in contact gebracht met onze fabrieken in Berlijn en hun on site tour begeleid. Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat een nauwe relatie tussen onderwijs en het bedrijfsleven van maatschappelijk belang is. De uitdagende energievraagstukken die zich vandaag stellen, kunnen we enkel oplossen als we vanop verschillende niveaus en vanuit verschillende perspectieven hieraan werken.”

Investeren in duurzame gebouwen loont

Gebouwen consumeren zowat 41% van alle energie wereldwijd, 25% van alle watervoorraden en ze zijn verantwoordelijk voor 33% van alle uitstoot van koolstofdioxide. Behalve die astronomische ecologische kost, is er ook het economische prijskaartje: 80% van de kosten aan een typisch kantoorgebouw gaat voornamelijk naar energie en on­derhoud.

Het langdurig functioneel en energiezuinig maken van gebouwen vergt een hollistische aanpak. Én een partner met de technologi­sche expertise en ervaring in huis om op­portuniteiten tot optimalisering te spotten. Precies daarom combineert Siemens de meest recente gebouwentechnologie met geavan­ceerde analytics en digitale dienstverlening. Lees meer hierover

Contacteer Eef Gillijns voor meer informatie.