De Light+Building-beurs in Frankfurt is de hoogmis voor technologie en innovatie in gebouwen.  Het had een mooie afspraak kunnen zijn met de intelligente gebouwen van de toekomst, ware het niet dat het Corona virus roet in het eten heeft gegooid.  De beurs werd verschoven en zal uiteindelijk plaatsvinden van 27 september tot 2 oktober. Toch houden wij er aan uw ons nieuw portofolio voor te stellen waarin IoT en digitalisering centraal staat. Kent u onze oplossingen al voor smart buildings, smart power distribution en room automation? Nee? Lees dan verder. 

Slimme gebouwen als perfecte plekken

Digitalisering maakt de gebouwen waarin we wonen en werken comfortabel, efficiënt, robuust en veilig. De intelligente infrastructuur verzamelt en analyseert data. Aan de hand deze inzichten kunnen we gebouwen optimaliseren, energie en kosten besparen, het gebruiksgemak verbeteren en nog veel meer.

Maak kennis met een holistisch energiebeheersysteem dat alle energiedata – van energieaanvoer tot stopcontact – uit een gebouw verzamelt via een performant IoT-netwerk. Het is de eerste keer dat elektrische devices bescherming en monitoring in één unit combineren zonder extra bekabeling. Via het Desigo CC gebouwbeheersysteem of de cloud-based Sentron Powermind-app krijgt u zo een transparant overzicht van uw energiestromen en kunt u de voordelen plukken van end-to-end digitalisering.

24/7 beheer van gebouwen met room automation

Een gebouw leeft dag en nacht. Voor het non-stop beheer van gebouwen zijn er robuuste controlemechanismes en toepassingen nodig die niet alleen reageren maar ook anticiperen. Room automation zorgt voor het juiste klimaat, verlichting en meer. En dit alles zo energie-efficiënt mogelijk.

Siemens stelt de Wide Up 258Dx1-multisensor voor die zonder nood aan extra toebehoren 5 eigenschappen meet: aanwezigheid, licht, temperatuur, luchtvochtigheid en CO2 meet. Op basis van deze informatie verlicht, verlucht en verwarmt u ruimtes enkel wanneer nodig.

De Desigo PXC4- en PXC5-controllers zorgen dat de automation devices in uw gebouw slim met elkaar communiceren via open maar tegelijk streng beveiligde standaarden. Deze nieuwe generatie controllers zijn bovendien makkelijk en snel te installeren.  Alle informatie van uw geconnecteerde systemen (beveiliging, HVAC, verlichting) kunt u eenvoudig bundelen in het vernieuwde Desigo CC-platform (v4). Zo beheert u uw gebouw tot in de puntjes via de cloud. Dit geïntegreerd gebouwbeheerplatform is schaalbaar en flexibel. Field programming maakt het bovendien makkelijker om de systemen te installeren, te optimaliseren en te onderhouden, waardoor uw technisch personeel minder moet tussenkomen.

Smart power distribution in het digitale tijdperk

Hardware en software moeten perfect op elkaar afgesteld zijn om energie efficiënt te verdelen. Hiervoor is systematisch datamanagement nodig. Secundaire substations, low-voltage energieverdelers en busbar-systemen communiceren hun status via IoT.

Zo krijgen operators een beter zicht op de energiebevoorrading en kunnen ze de energie-efficiëntie opdrijven en de levenscyclus van de installatie verbeteren. Deze innovatieve, flexibele systemen maken de planning en installatie bovendien eenvoudiger en sneller.

Wilt u uw ideeën aftoetsen met ons? We helpen u graag! Contacteer ons.