VYNCKE ontwerpt en bouwt industriële energiecentrales die biomassa-afval en industriële reststromen omzetten in schone energie. De installaties van het Harelbeekse familiebedrijf vinden hun afzet in heel wat landen en sectoren. In opdracht van elektriciteitsbedrijf Capwatt, dochter van de Portugese panelboardproducent SONAE-ARAUCO, paste de ketelbouwer twaalf meter sturingsapparatuur – waaronder heel wat Siemens-componenten – in drie zeecontainers. Die gingen intussen de truck op richting Mangualde in Portugal.

We schreven 1912 toen Louis Vyncke in het West-Vlaamse Gullegem startte met de ombouw van kolenketels tot verbrandingsketels op vlasafval. Vandaag staat de vierde generatie aan het roer en trekken de 350 ‘Vynckeneers’ naar alle uithoeken van de wereld om energie-installaties te bouwen. Die komen in heel uiteenlopende industrieën terecht: houtverwerking, landbouw -en voedingsindustrie, automobielsector, recyclage enzovoort

Zelfvoorzienende mdf-producent

Momenteel rondt Vyncke de bouw af van een biomassa-installatie in het Portugese Mangualde. De centrale zal er reststromen van een mdf-fabriek verwerken. Control & Automation Engineer Ruben Vanherpe: “Ruwe boomstammen worden verhakseld tot snippers en tot vezels verwerkt. Vervolgens worden ze gedroogd en geperst tot mdf-platen. Twee energie-intensieve processen dus.”

Tegelijk is er heel wat productieafval – schors, zaagsel, reststukken van de versnijding … – dat in aanmerking komt voor verbranding. Ruben Vanherpe: “Door die reststromen op een slimme manier te verwerken op de site, kan een mdf-producent deels of zelfs helemaal zelfvoorzienend worden qua energie.”

Centrale met 100% rendement

Op de site van SONAE-ARAUCO in het Portugese Mangualde zal een Vyncke-installatie binnenkort deze klus klaren. Ruben Vanherpe: “De houtresten worden verbrand en leveren stoom aan een turbine. Die stoom wordt omgezet in verschillende energietypes: elektriciteit, verzadigde stoom, warme lucht en thermische olie. De rookgassen van de verbranding en de gerecupereerde warmte uit de schoorsteen gaan dan weer richting droger. Met andere woorden: de centrale haalt een rendement van 100%.”

Stuurkast in een container

In plaats van de motoren, de aansturing en de controlekamer onder te brengen in een gebouw op de site, ging Vyncke voor een ingenieus prefabsysteem in een reeks zeecontainers. Ruben Vanherpe schetst de troeven van dit nieuwe concept: “In tegenstelling tot een gebouw kan je een container dicht bij de ketel neerzetten, of er desnoods bovenop plaatsen. Zo besparen we soms tot 100 meter aan bekabeling en dat voelt de klant in zijn portemonnee.”

Maar er is meer: “Een stuurkast van 12 meter lang en 5 ton zwaar kan je hoe dan ook niet in zijn geheel transporteren”, vertelt Stefaan Vanryssel, zaakvoerder van bordenbouwer VL Technics uit Waregem die 2 maanden aan de stuurkast sleutelde. “Klassiek bereiden we de hele opstelling voor in het atelier om ze daarna in compartimenten te splitsen en op locatie opnieuw te configureren. Dat ontkoppelen en terug aankoppelen neemt niet alleen flink wat tijd in beslag, het is ook een foutgevoelig proces. De containeropstelling maakt hier komaf mee.”

Stevige reputatie in boardindustrie

De aansturing van de centrale voor SONAE-ARAUCO zit in 3 zeecontainers gepuzzeld: 2 ervan bevatten de drives met de frequentiesturing, in de 3e container zit een waterbehandelingssysteem en een controlekamer. “De containers zijn geïsoleerd en voorzien van airco, verlichting en brandwering. In plaats van een losse stuurkast krijgt de klant dus een kant-en-klaar pakket dat bij levering alleen nog moet worden aangesloten”, benadrukt Ruben Vanherpe.

Het project bij SONAE-ARAUCO is een van de grotere die de ketelbouwer van a tot z in eigen huis realiseerde. De installatie heeft een effectieve capaciteit van 93 megawatt en 116 ton stoom. Ruben Vanherpe: “Zeker bij zulke grote vermogens mag je geen risico’s nemen op het vlak van mismatches of inconsistenties. Dus gingen we te rade bij onze vertrouwenspartner Siemens, die hoe dan ook een stevige reputatie heeft in de houtverwerkende industrie.”

Samen voor de best mogelijke configuratie

“Siemens is in staat om ons een totaalpakket te leveren”, vervolgt de ingenieur. “Het comfort is dat alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd. Je hoeft bijvoorbeeld geen communicatiefiles te installeren om onderdelen met elkaar te laten praten. Daarbovenop staan motor en drive van dezelfde fabrikant garant voor een hogere performantie. Zeker voor installaties met zo’n groot vermogen scheelt dat al snel een slok op de borrel.”

Gebruikte Siemens-technologie in de SONAE-ARAUCO-installatie:

Sinamics G150 stand alone drives

Sinamics G120C drives

Simotics 1LA4 &1LE16 motoren

Simatic S7-400 PLC

Sirius laagspanningsmateriaal

Siemens en Vyncke hebben een track record van 20 jaar. “Maar hoe vertrouwd onze ingenieurs intussen ook zijn met het assortiment, elke installatie is anders”, benadrukt Ruben Vanherpe: “Daarom is het fantastisch dat we vanuit Siemens altijd kunnen rekenen op support en advies. Voor SONAE-ARAUCO hebben zij ons begeleid bij de keuze voor de optimale combinatie van drives en motoren. Het is fijn om een vertrouwenspartner te hebben met wie je samen voor de best mogelijke configuratie en integratie kunt gaan.”

Ontdek hoe Siemens zelfs uw meest complexe project kan helpen realiseren. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek: tom.de_wilde@siemens.com

Meer informatie over Vyncke ? Raadpleeg deze site. 

Meer informatie over Capwatt ? Raadpleeg deze site. 

Meer informatie over VL Technics ? Raadpleeg deze site.