Zo’n 90% van ons leven brengen we binnen door: thuis, op school, in de sportclub, of op kantoor. Al te vaak is de lucht op die plekken vervuild met fijn stof. Een recent onderzoek in 222 basisscholen bewijst dat: in 61% ervan was de luchtkwaliteit onrustwekkend.

Al dat fijn stof dringt onze longen binnen en veroorzaakt heel wat gezondheidsproblemen: infecties, hart- en vaatziekten of zelfs longkanker. “Luchtvervuiling in schoolgebouwen verhoogt bij kinderen het risico op astma, allergieën en diabetes”, aldus dokter Arrozola de Oñate van de Vereniging voor Respiratoire gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding (VRGT). “Bovendien heeft het een negatieve impact op hun cognitieve ontwikkeling.” Ook voor werkgevers zijn er negatieve gevolgen, zoals verminderde werkprestaties en problematisch absenteïsme. En daar heeft Siemens nu een oplossing voor.

Wees fijn stof te slim af

Siemens’ gloednieuwe Symaro fijnstofsensor meet de binnenlucht op de werkplek, met lasertechnologie. Het aanwezige fijn stof wordt daarbij opgedeeld in twee categorieën: deeltjes met een diameter van 0.3 tot 2.5 micrometer en deeltjes van 0.3 tot 10 micrometer. De sensor kan eenvoudig ingesteld worden om zijn metingen af te toetsen aan verschillende nationale vereisten.

Finedustsensor

Siemens Finedustsensor Symaro

Het display van de sensor licht enkel op wanneer er mensen aanwezig zijn in de ruimte. En als iedereen terug naar huis is, verlaagt het toestel zijn meetfrequentie gevoelig. Op die manier gaat het toestel een pak langer mee. Is de meetmodule in de sensor na langdurig gebruik alsnog versleten, dan kan die eenvoudig vervangen worden.

Creating Perfect Places

Deze fijnstofsensor vervolledigt een Siemens-totaalpakket voor een gezond binnenklimaat. Dat bevat ook nog

  • Sensoren die de CO2-concentratie reduceren en tegelijk de hoeveelheid zuurstof vergroten en zo werknemers productiever maken.
  • Technologieën die de luchtvochtigheid en temperatuur optimaliseren. Die verlagen het risico op infecties zoals griep drastisch.
  • VOC-sensors die schadelijke stoffen die vrijkomen vanuit tapijten en meubels meten.

Al deze oplossingen zijn verbonden met Siemens’ HVAC-systemen, en volledig geïntegreerd met slimme systemen voor gebouwenbeheer. Samen zorgen ze voor een uitstekend binnenklimaat, voor een plek waar we ons fit en gezond voelen: een echte perfect place.

Klaar om de binnenlucht op uw werkplek te optimaliseren? Lees meer over onze oplossingen.